Silicaatverf, ademende muurverf voor binnen en buiten

KIESELIT Silicaatverf is een natuurproduct van zuiver minerale bestanddelen. Het natuurlijke bindmiddel silicaat, ook wel (kali)waterglas genoemd, wordt verkregen door de smelting van onder meer kwartszand en kaliumcarbonaat-zout.

Silicaatverf versteent bij droging met de minerale ondergronden, zoals metselwerk, beton en stucwerk, en vormt geen afsluitende laag zoals dispersie muurverven of latex doen. Dit wordt ook wel verkiezelen genoemd, vandaar KIESELIT. Gevels kunnen ‘ademen’ en vocht uit de ondergrond kan zonder problemen uittreden waardoor de muurverf op de gevels niet zal afbladderen of scheuren. Ook zal de alg aanhechting tot een minimum worden beperkt door het afparelende effect van de met silicaatverf afgewerkte gevels.

KIESELIT silicaat-verven voor binnen bieden een uitermate gezond binnenklimaat, vergelijkbaar aan leem en kalk. Daarbij heeft silicaat een hoge zuurgraad (ph-gehalte), waardoor binnenwanden schimmel-vrij blijven. Silicaatverven zijn daarbij goed afneembaar, stoot- en krasvast en verkrijgbaar in meer dan 550 kleuren. KIESELIT minerale muurverven, een begrip in muurverf al meer dan 100 jaren!